cosplay

Vati imaginat vreodata cum este viata facand cosplay? Eu cred ca nu. O sa va spun cum functioneaza. A face cosplay nu este atat de simplu pe cat pare. Ei bine, un cosplay este mai mult ca un fan inrait al unui lucru, asta inseamna ca el sau ea poarta un costum care infatiseaza un caracter iubit de ei. De unde vin aceste caractere? Din jocuri video, benzi desenate, filme, animatii etc.

Aceasta categorie de oameni isi iau „job”-ul in serios, nu au timp de glume sau de joaca. Ei cred ca in spatele costumelor, in spatele aparentelor se afla o poveste, o poveste ce trebuie relatata, una pe care ei o adora. Pentru acesti oameni viata este mult mai interesanta. Purtand costume, adoptand un nou stil de viata, ei gasesc un nou mod de a se exprima.

Sunt multi in intreaga lume si pentru un motiv anume ei au inceput sa creeze conventii special dedicate acestui hobby. Odata pe an se tine o conventie gigantica la care aproape toti participa!

Aceste conventii sunt considerate a fi cele mai stralucite idei din intreaga lume a cosplay-ului.

Inainte de a descoperi aceasta lume distractiva si interesanta, multi oameni sau infruntat cu probleme personale, nu credeau ca ii iubeste nimeni, se simteau nefolositori, urati insa dupa ce au inceput sa se imbrace ca si personajele lor favorite, perspectiva lor s-a schimbat radical. Unii dintre ei nu mai cumparau costume si isi confectionau singuri pentru a se simti unici si pentru a simti mandria propriei creatii.

Am un exemplu superb. Vi-l prezint pe John Andersen, are 27 de ani si probabil este mai mare fan al jocului The Witcher. El face cosplay de aproape 5 ani si a marturisit ca este un fan inrait. Are toate costumele necesare si toate armele si figurinele dedicate jocului The Witcher. Postere peste tot, desense si mai multe costume chiar facut de propriile maini. Aceasta este imaginea unui fan inrait! John a relatat faptul ca dupa 5 ani de cosplay se simte minunat, schimbat si complet. Experienta aceasta ia oferit sansa de a se redescoperi si a castigat multa incredere de sine.

Nu este nici o problema in a fi un fan inrait, o sa cunosti multi oameni, faci ceea ce iubesti, castigi un respect de sine si poti fi orice ai visat vreodata, ca de exemplu: un super erou, un ninja, un mare luptator. Totodata poti avea si puteri paranormale, toate visele tale pot deveni realitate daca stii cum sa te distrezi si sa te bucuri de moment.

Un sfat prietenos: traieste viata asa cum vrei! Nu asculta de gura rea a lumii (avand in vedere perspectiva prin care majoritatea priveste cosplay-ul), fa ceea ce iti place, fa cosplay, fii fantastic si pozitiv. Sper ca acum stii ce e ala un cosplay si cat de minunat poate fi!

Ce este un cosplay?
Etichetat pe: