cosplay

Daca nu esti un jucator inrait aka gamer si nici nu stii pe cineva care sa fie, este foarte posibil sa nu stii ce inseamna cosplay. La originile sale cosplay este format din doua cuvinte: costume si joaca (play). Ei bine acum sper ca incepi sa iti formezi o idee despre ceea ce semnifica. Daca cineva face cosplay inseamna ca el sau ea poarta un costum care arata exact ca si caracterul favorit dintr-un joc, banda desenata, film sau orice altceva.

Pentru cei ce iubesc acest tip de entertainment, reprezinta mai mult decat un costum. Este un stil de viata si un mod de a-si exprima liber iubirea pentru lucrurile lor favorite. Pentru ei, se tine o conventie in fiecare an unde toti intalnesc diferite persoane dar cu aceleasi hobby-uri. Este o ocazie superba pentru toti deoarece pot socializa si discuta liber despre tot ceea ce iubesc. In acest fel, facandusi noi prieteni in intreaga lume si aratandusi costumele acestia evolueaza in arta ce o practica.

Unul dintre cele mai importante aspecte ar fi ca majoritatea isi fac costumele singuri, croite de mana. Poti spune ca este chiar o arta! Distractia si satisfactia este mult mai mare cand porti un costum facut de tine, cu propriile maini! Este foarte posibil sa-ti ocupe mult din timp dar, o sa impresionezi pe toata lumea! Daca ai nevoie de ajutor, te poti uita online la tutoriale.

Cand iubesti atat de mult un joc, un anime sau o banda desenata, fara sa realizezi o sa incerci sa fii ca si caracterul tau favorit, te vei imagina in pielea caracterului, cu puterile sale, cu aventurile sale si cine stie poate chiar salvand lumea! Poti fi oricine doresti sa fii cand faci cosplay: un asasin din Assassin’s Creed; Diablo, The Archangel Tyrael sau Nephalem din Diablo 3; Fiora, Morgana, Tristana, Teemo sau Rengar din League of Legends; Kakashi Hatake din Naruto, etc. Poti fi orice, nimic nu te opreste in a-ti alege orice caracter!

Un lucru foarte bun este ca iti ofera incredere de sine foarte mare! Multi oameni care s-au simtit urati sau ciudat inainte de a face cosplay au spus ca dupa ce au purtat costumele favorite si au „devenit” personajele lor favorite viata lor sa schimbat complet. Se simt alti oameni, au alte sentimente, devenisera in sfarsit ceea ce doreau sa fie. Un super erou, un campion, un luptator fantastic sau chiar personaje cu puteri supernaturale care nu necesita cine stie ce costum.

 

Fa si tu cosplay!
Etichetat pe: