Hemoroizii interni si hemoroizii externi

Hemoroizii interni si hemoroizii externi reprezinta o boala destul de comuna in zilele noastre datorita stilului de viata fie nesanatos, fie sedentar pe care tot mai multi oameni il adopta. Pana si  cel mai fericit moment din viata unei femei: nasterea, poate duce la aparitia acestei afectiuni datorita presiunii extrem de mari exercitate in zona anala in momentul expulzarii fatului. Tranzitul intestinal  defectuos poate fi de asemenea o cauza a inflamarii acestor vene hemoroidale din rect si anus.

Hemoroizii interni sunt hemoroizii localizati in rect, iar hemoroizii externi sunt cei localizati sub pielea din jurul anusului.

De cele mai multe ori, aceasta afectiune este inevitabila si important este faptul ca nu dispar netratati! Tratamentul medicamentos poate fi de asemenea defectuos pentru sanatatea dvs odata cu trecerea timpului. Hemoroizii necesita un tratament indelungat, motiv pentru care medicamentele cu administrare orala pot aduce reactii adverse severe in timp. Acestea se folosesc pentru ameliorarea simptomelor, nicidecum pentru disparitia lor. Cea mai buna solutie pentru dumneavostra este reprezentata de folosirea unguentului pentru hemoroizi. Acesta actioneaza exact in zona dorita si nu va afecta absolut nicio alta regiune sau vreun organ din corpul cel care il utilizeaza.

Unguentul actioneaza direct pe hemoroizi, fiind inca un avantaj fata de solutia medicamentoasa si mult mai costisitoare. Actionand direct pe aceste vene inflamate, actiunea va fi mai rapida si mult mai eficienta. Simptomele care sunt atat de deranjante vor disparea mult mai repede prin folosirea unui unguent, decat folosind celalalte optiuni.

Care sunt simptomele hemoroizilor externi?

Acestia au mai multe simptome decat cei interni si sunt reprezentate de: sangerari in momentul defecarii, sange care poate fi regasit printre materiile fecale, pe hartia igienica folosita, dar si in vasul de toaleta, pentru a fi siguri ca este un simptom de hemoroizi trebuie ca sangele sa aiba culoarea rosu aprins; prurit(mancarime) intens in zona anala impreuna cu un mare discomfort, discomfort pe care il veti simti chiar si in momentul simplei sezari pe un scaun sau pe pat; durerea este un simptom important care poate varia in intensitate in functie de marimea hemoroizilor sau de afectarea lor; daca acestia au suferit o iritatie sau o ruptura, sangerarea si durerea vor fi insuportabile; totodata, in unele cazuri zona din jurul rectului se inflameaza si umfla.

Care sunt simptomele hemoroizilor interni?

De cele mai multe ori, prezenta acestora nu este simtita deoarece prin localizarea lor nu provoaca discomfort si nici nu pot fi simtiti. Singurul indiciu este reprezentat de sangerari, foarte rar fiind insotit de durere.

Care este momentul in care trebuie sa va prezentati la medicul proctolog (medicul care se ocupa cu afectiunile din zona rectului,inclusiv hemoroizii)?

In momentul in care hemoroizii interni, dar si hemoroizii externi isi fac simtita prezenta prin simptomatologia specifica! Medicul va va recomanda unguentul potrivit sau va va mai oferi solutia chirurgicala,care insa este mult mai costisitoare si aduce ulterior suferintele unei adevarate interventii chirurgicale.

Simptomele hemoroizilor interni si externi
Etichetat pe: